Obvestilo glede koronavirusa

Spoštovani starši.

Obveščamo vas glede preventivnega ravnanja zaradi koronavirusa (COVID-19), ki se po zadnjih informacijah NIJZ še ni razširil v Sloveniji. Na šoli imamo izdelan načrt za preprečevanje in zagotavljanja kontinuiranega dela ob morebitnem pojavu in širjenju koronavirusa .

Prosimo pa tudi vas, da aktivnosti za preprečevanje okužbe skrbno izvajate tudi doma. Še posebej izpostavljamo, da v primeru, da ste se v zadnjem času zadrževali na kriznih območjih (Kitajska, Italija,..), ste imeli stik z osebo, ki je nositeljica tega virusa, imate vi ali vaš otrok znake okužbe, kot so povišana vročina, kašelj in občutek pomanjkanja zraka, kar je običajno za pljučnico, OSTANITE DOMA, POKLIČETE  SVOJEGA OSEBNEGA ZDRAVNIKA ALI ŠOLSKI DISPANZER (v skrajni sili 112) in PRIDOBITE INFORMACIJE GLEDE NADALJNEGA UKREPANJA. V šolo ne pošiljajte bolnih otrok.

Več informacij glede preventivnih in specifičnih ukrepov najdete na spletni strani NIJZ.

( povezava do spletne strani: https://www.nijz.si/sl/priporocila-za-preprecevanje-okuzb-dihal-in-drugih-podobnih-obolenj-v-vrtcihsolah)

V primeru, da bomo v šoli pri vašem otroku zaznali kakršne koli znake bolezni, vas bomo takoj poklicali po telefonu in ukrepali po predvidenem načrtu.

Naloga vseh nas je, da se držimo vseh pravil higiene kašlja in umivanja rok z milom in vodo, navodil NIJZ in na vse to opozarjamo tudi otroke.

Želim vam vse dobro.

Lep pozdrav!

Ravnateljica: mag. Vesna Lujinović

NAČRT ZA ZAGOTAVLJANJE KONTINUIRANEGA DELA NA OŠ JD V PRIMERU KORONAVIRUSA