SNOVI ALI PROIZVODI, KI POVZROČAJO ALERGIJE ALI PREOBČUTLJIVOSTI
- Žita, ki vsebujejo gluten, zlasti pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste in proizvodi iz njih, razen:
- glukozni sirupi na osnovi pšenice, vključno z dekstrozo;
- maltodekstrini na osnovi pšenice;
- glukozni sirupi na osnovi ječmena;
- žita, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora.
- Raki in proizvodi iz njih
- Jajca in proizvodi iz njih
- Ribe in proizvodi iz njih, razen:
- ribje želatine, ki se uporablja kot nosilec za vitamine ali karotenoide;
- ribje želatine ali želatine iz ribjih mehurjev, ki se uporablja kot sredstvo za bistrenje piva in vina
- Arašidi (kikiriki) in proizvodi iz njih
- Zrnje soje in proizvodi iz njega, razen:
- popolnoma rafiniranega sojinega olja in maščob ( 1 );
- naravnih zmesi tokoferola (E306), naravnega D-alfa-tokoferola, naravnega D-alfa- tokoferol acetata, naravnega D-alfa-tokoferol sukcinata iz soje;
- rastlinskih sterolov in estrov rastlinskih sterolov iz sojinega olja;
- rastlinskih estrov stanola, proizvedenih iz sterolov iz sojinega olja
- Mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo), razen:
- sirotke, ki se uporablja za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;
- laktitola
- Oreški:
- mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija.
One thought on “ALERGENI V PREHRANI”
Komentiranje zaprto.